Christine anmelder julefilmer: Northpole

Northpole fra 2014 - sett på Viaplay.

Andre film i rekken er Northpole fra 2014, som er å finne på Viaplay. Helhetlig vurdering: 3/6.


(Bilde hentet fra http://www.themovienetwork.com/)


Underholdningsfaktor: 3/6

Filmen handler om den jordnære journalisten Chelsea (Tiffani-Amber Thiessen) som nettopp har flyttet til en ny by sammen med sin sønn Kevin (Max Charles.) Kevin sliter med å finne seg til rette og få venner på den nye skolen, og han klarer ikke å føle noen juleglede i samme grad som han har gjort før. Det hjelper heller ikke på stemningen at det ikke ser ut til å bli noen juletrebelysning eller noen juledekorasjoner i den lokale Greenwood Park, takket være kynisk byplanlegging. Hverdagen forandrer seg imidlertid for Kevin når den mystiske jenta Clementine (Bailee Madison) plutselig dukker opp. Clementine hevder at hun er en alv fra julenissens by på Nordpolen, og hun lover å hjelpe Kevin med å få tilbake julegleden i byen, og skape oppmerksomhet rundt den manglende atmosfæren i parken. 

I dag så jeg denne filmen for første gang, og den gjorde dessverre ikke noe nevneverdig inntrykk på meg. Tvertimot oppfattet jeg det meste ved filmen som middels og ganske kjedelig. Plottet i seg selv er kløktig nok, men framstilles på en halvhjertet og lite original måte som ikke evner å få til den lille ekstra gnisten. Som seer blir jeg rett og slett ikke så veldig engasjert i hva som kommer til å skje med hverken den vesle byen eller det vesle samfunnet, fordi karakterene har en tendens til å bli temmelig endimensjonale og flate. 

Julestemning-faktor: 3/6

Også på dette punktet oppfatter jeg filmen som helt middelmådig. Handlingen og effektene (reinsdyrslede, juleverksted på Nordpolen og magisk nordlys) har liksom alt som skal til for å skape julestemning, men filmen mestrer ikke å få til noen glød likevel. Julenissens by blir for lite sprudlende, og framstår mer som glitrende staffasje enn som et hjertevarmt og livlig sted. Scenene med det store juletreet i Greenwood Park flater også litt ut, for her blir det bare korte og stive sekvenser med lokale innbyggere som prøver å beskytte grøntarealet sitt. (dette har vi sett så mange ganger før, og filmatiseringen gjør heller ikke noe for å skille seg ut på dette området.)

Nostalgi-faktor: 3/6

I likhet med den forrige filmen jeg anmeldte, The Mistle-Tones finner vi også her en 90-tallsheltinne i en av hovedrollene - Tiffani.Amber Thiessen som er kjent fra Saved by the Bell og Beverly Hills 90210. Gjensynet med henne skaper en gledelig gjenkjennelse hos i hvert fall denne seeren. I tillegg spiller den gamle filmlegenden Robert Wagner julenissen, men dessverre presterer han å spille en usedvanlig lite karismatisk julenisse akkurat her. Altså tilfører det ikke filmen noen sjarm eller pomp og prakt å ha med mannen som en gang i tiden var gift med Natalie Wood, og som blant annet er kjent for å ha spilt detektiven Jonathan Hart i serien Hart to Hart fra 70-tallet. 

Humorfaktor: 1/6

Akkurat her scorer filmen bemerkelsesverdig lavt, for Northpole er en film som tar seg selv så høytidelig at det fører til irritasjon, for ikke så snakke om gjesping til tider. Kort sagt: Her blir det ingen latter, bare et dønn alvorlig håp om at ting ordner seg for fellesskapet i byen. Til og med ungene Kevin og Clementine oppfører seg som gammelmodige og innbitte karakterer. Replikken "Min by - mine regler" gjentas flere ganger av de kortvokste organisatorene. Når ble barn så til de grader regelstyrte og pompøse? Mangelen på moro og løshet i snippen tar faktisk piffen ut av julebudskapet i filmen, og det er vanskelig å glede seg sammen med en gjeng som virker så oppstyltet og prektig. 

Passer for:

Småbarnsforeldre som liker å engasjere seg i lokale aktiviteter, byråkrater som gjerne vil framstå som hjertevarme, barn under 13 år - og da særlig aspirerende elevrådsrepresentanter eller politisk interesserte barn. (Bilde av Nordlyset hentet fra http://www.covingtontravel.com/)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Christine anmelder julefilmer: The Spirit of Christmas

Christine anmelder julefilmer: A Wish for Christmas

Christine anmelder julefilmer: Fred Claus